Segítség hirdetőknek

Amikor regisztrált a portálon, lehetősége van hirdetések feladására is.

Milyen előnyei vannak a portálon történő megjelenésnek?
 1. A Vendégkör bővülése.
 2. Az Ön hirdetése bármikor lehet első a nyitó oldalon. A rendszer mindig keveri a szállások sorrendjét.
 3. Ha van saját honlapja, azt mindenképpen erősíteni fogja egy releváns hivatkozással.
 4. Ön szabadon hozzáférhet minden adatához, bármit módosíthat, javíthat.
 5. Kampányokat indíthat a kiemelés segítségével, melynek eredményeképpen az Ön hirdetése mindig a listák élére kerül.
 6. Ön határozza meg, hogy mennyire lesz vonzó ajánlata a portálon keresgélő Vendégek számára.

A portál számos szolgáltatást nyújt:
 • Rendkívül fejlett keresőrendszer a jobb felső sarokban.
 • Ott ahol már a Google elkészült az utcatérképpel, alapértelmezésként feladja a Megrendelőnek a megtekintés lehetőségét.
 • Szintén Google útvonaltervező segíti a Megrendelő tájékozódását, bár ezen van mit csiszolnia a Goole-nak.
 • A regisztrált Felhasználók lehetősége "Összehasonlítás" és "Kedvencek" menüponttal bővül. Az eredményeket a rendszer elmenti.
 • Tájékoztató szöveg bevitele. Itt kérjük, hogy rövid tőmondatokat, és egyszerű szavakat használjon, hogy az automata elfogadható minőségben biztonsággal tudja az európai nyelekre lefordítani.
 • PDF fájl csatolási lehetősége.
 • Saját Youtube.com videó beillesztése. (Ezt csak a szerző tudja megtenni, a szükséges kódot csak Ő birtokolja.)
 • Saját foglalási naptár.
 • A foglalási naptár segítségével on-line foglalás valósítható meg, ha Ön beállítja ennek megjelenítését.
 • Azokat a napokat, melyek már nem foglalhatók Ön le tudja tiltani, így elkerülhetők a kellemetlenségek.
 • Akár időintervallumhoz, vagy akár minden naphoz más-más árat rendelhet.
 • A rendszer a megrendelőnek az Ön által megadott áron kiszámolja a szállás árát.
 • Szintén Ön állítja be a foglaló mértékét, és ehhez milyen fizetési módot választhat. (Jelenleg Paypal és hagyományos banki átutalás lehetséges.
 • Emailt küld Önnek és a természetesen a Megrendelőnek is. (A hagyományos banki átutalást jelenleg csak mi tudjuk nyugtázni, de dolgozunk a megoldáson, hogy Ön nyugtázhassa az átutalás megérkezését.)
 • Olyan támogatást a portált üzemeltetőtől, mely a hirdetés egész intervalluma alatt támogatja az Ön céljainak megvalósulását.

A felsoroltakon kívül még számos új lehetőséget kínál az automata rendszer a leendő Vendégeknek és a Hirdetőknek egyaránt.

Segítség a hirdetés(ek)hez

A továbbiakban a "Hirdetők" menüpont elemeit vesszük sorra.A menüpontok a használatuknak megfelelő sorrendben vannak. A hirdetési adatok felvitele pár előkészítő művelettel jár.

Hirdető regisztráció

Feltételezzük, hogy Ön már regisztrált a portálon. A hirdetői regisztrációnál csak e meglévő regisztrációt kell kiegészíteni mindössze 2 adatot kell kötelezően megadnia. Választania kell egy hirdető csoportot, és meg kell adnia a lakcímét. Céges hirdetőknél további adat a cég neve.

Nézze meg az 1 perces videót, ha bizonytalan. (A lejátszó biztonsággal letölthető, ha még nincs a gépén. A felvételek akár teljes képerőméretben is megtekinthetők.

 

Hirdetési csomagok és vásárlásuk

Mielőtt munkához lát, hirdetési csomagot kell választania. Jelenleg a magán hirdetőknek a leggazdaságosabb az ingyenes hirdetési lehetőség, a "Grátisz csomag" 2014.03.14-ig biztosít megjelenést. Ezalatt az idő alatt bőven megismerheti a rendszer működésének minden porcikáját és pénzbe se kerül.

Mielőtt munkához lát, kérjük, hogy nézze meg az erről szóló 2 perces videót. A videóban nem a "Grátisz csomag" vásárlását mutatjuk be, mert ott nem történik pénzforgalom, hanem egy fizetős BASIC csomagot "vásárolunk". Ilyen módon vásárolhat meg tulajdonképpen minden egyéb  szolgáltatást pl.: kiemelést.

Fontos tudnia, ha van Kuponkódja, akkor azt fizetőeszközként, vagy kedvezményes vásárlásra itt tudja majd felhasználni! Csak be kell írnia a megfelelő kódot a "Kupon/Kedvezmény neve" mezőnél.

 

Ha Ön a hagyományos baki átutalás választotta, akkor kérjük, hogy az átutalás közleményébe írja be a Felhasználói nevét és a kapott "Megrendelés-azonosító" kódot. Ha ez lemarad, nem tudjuk az Ön banki átutalását azonosítani.

Paypal fizetésnél a rendszer automatikus, az átutalást követően gyakorlatilag azonnal használható a választott kifizetett szolgáltatás.

Minden problémával keressen meg minket, hogy mielőbb orvosolni tudjuk: balaton'kukac'szallas-aparman.hu

A hirdetési adatok felvitele

Miután minden együtt van, feladhatjuk a hirdetést. Mivel sok praktikus lehetőség közül választhat a látogató - fejlett kereső, térképrendszer, összehasonlítás, stb. - így a hirdetés feladása is több részből áll:

 • az első rész a szállásra vonatkozó alap információkat tartalmazza,
 • a második rész a szállás belső terét és magát a hirdetés leírását tartalmazza,
 • a harmadik rész a szállás szolgáltatásairól és környezetéről igyekszik képet adni,
 • és végül a szállásról a képek feltöltése.

A munka megkezdése előtt ajánlott megtekinteni az alábbi videót, és elolvasni az ajánlásokat.

 

Ajánlások

Célszerű a hirdetésre szánt szöveget előre elkészíteni. A szövegben egyszerű szavakat és rövid mondatokat érdemes használni, hogy a fordítóprogram elfogadható fordítást adjon!

A "Szállás megnevezése" mindig a település nevével kezdődjön, majd kettőspont és utána a szállás neve. A szállás neve nem lehet azonos ugyanazon a településen belül belül, mert abból konfliktusok, oldalütközések lesznek. Erre kérjük, hogy figyeljen.

A stílusok közül a Headig 1 a címet, Heading 4 - Heading 6 az alcímeknél használható. A Heading 2, és 3 a rendszer számára foglalt! Kérjük, hogy a stílusokat ne módosítsa!

A térkép koordinátáit legegyszerűbben a cím beírásával tudjuk előállítani. A koordinátapontot jelölő piros gömböt az egérrel pontosítjuk. E nélkül, nem írja be a mezőkbe a megfelelő koordinátákat!

Lehetőség van youtube.com videó feltöltésére is. Ezt azonban csak a youtubra feltöltő tulajdonos tudja megtenni. Bővebben a youtube oldalain lehet erről olvasni.

A rendszer csak JPG képeket fogad el. A képek feltöltése előtt ajánlott a méretüket 800 x 600 képpontra konvertálni, különben kezelhetetlen lesz. Ajánlott a rendszer által felkínált, és a videón bemutatott "kézi" képméretezést használni. Így olyan képek állíthatók elő, melyek szépen illeszkednek a hirdetés keretrendszerébe.

A felvitt adatok mindegyike a későbbiekben módosítható, javítható.

 

Foglalási naptár kezelése

A rendszer egyik erőssége az on-line foglalás lehetősége. (Érdemes majd kipróbálnia, ha beállította a Foglalási naptárát.)

 

Foglalási naptár beállítása:

Amíg a rendszerben nem kerül módosításra az alapértelmezett üres beállítás, a foglalási naptár nem látható, így az on-line foglalás sem tud megvalósulni!

Az alábbi beállítások meghatározzák, hogy a rendszer a Vendég részére hogyan, és milyen módon számítsa ki a fizetendő teljes összeget, ebből mennyi a foglaló, és mennyi lesz a helyi adó (IFA, Idegenforgalmi adó, kurtaxa, stb.).

Automatikus foglalási kérelem jóváhagyása

IGEN: A Vendég a foglalási e-mail küldésével azonnal lefoglalja a szállást! Ebben az esetben okafogyott a foglaló kérése, a rendszer már lefoglalta részészére a szállást!

NEM: A vendég elküldi a foglalási igényét. Jóváhagyás után jut érvényre a rendszerben a foglalás. Célszerű a NEM beállítást választani!

Nem kér foglalót:

IGEN: Ön semmilyen előre fizetési módot nem kér.

NEM: Ön foglalót kér. Célszerű a NEM beállítást választani.

Paypal Teszt mód

Elterjeszt fizetési módszer a PayPal.

Élő mód: Ön PayPal fizetéssel kívánja megoldani a foglaló fizetését.

Teszt mód: Ezt kell kiválasztani, ha Ön nem kívánja ezt a fizetési módot használni.

Paypal azonosító

Ha PayPal fizetési módot választotta, itt kell megadnia, hova utaljanak. (Ez általában egy e-mail cím.)

Fizetés választása

Válassza ki, hogy PayPal vagy hagyományos banki átutalással kéri-e a foglaló befizetését. A rendszer csak egyet preferál!

Alapértelmezett ár

Az a jellemző ár, amennyiért a szállást többségében kiadja -ilyen az elő és utószezon. (Van rá lehetőség, hogy Ön mondjuk június 20 - augusztus 25-ig történő időintervallumban, vagy kiemelt események alkalmával 2-3 napra más árat adjon meg!

Tax (helyi adó, IFA, stb.)

A rendszer a szálláshely százalékos értékében számolja ki az adót, és adja hozzá a szállás árához. Pl.: 3000 Ft / fő / éj 2 személynél 2 éjszakára 12.000 Ft. 10% Taxa összesen 13200 Ft fizetendőt ír ki a Vendégnek. Ez csak bonyolódik, ha gyermek is érkezik a szülőkkel.

Ha 0 százalékon hagyja, és a taxát beépíti a szállás árába, akkor elkerüli a számolgatásokat, és amit a vendég lát, az az, hogy az egyik sorban 0 Ft van írva. Megfontolandó marketingfogás.

Ebből foglaló

Célszerű tisztázni, hogy a foglaló nem visszatérítendő, bár erről a kérdésről Ön dönt.

Oka a következő: A Vendég kap egy e-mailt, amiben egyetlen kattintással, bármikor lemondhatja a szállást.

Ezt minden szálláshelynek magának kell kialakítani, hogyan kezelje az ilyen eseteket.

Az alapbeállításokat el kell menteni!
Amíg ismét nem módosítja ezek a meghatározó paraméterek a rendszer számára, ez alapján generálja az árajánlatokat!
Szállás ár kezelése

Itt lehetősége van időintervallumhoz kötötten a korábban megadott ártól eltérő árat megadnia. Ez lehet egy vagy akárhány nap. Dátumtól - dátumig, majd az új ár. Szükség szerint hozhat létre ilyen kivételeket az "Új hozzáadásával", vagy a már lejártak "Szerkesztésével" - a gombok a jobb felső sarokban találhatók.

Foglaltsági naptár kezelése

A naptárban Ön fél naponként tud foglalni. A Vendég oldaláról csak napokat lát - az ékezés (délután PM) és a távozás (délelőtt AM). A rendszer megkérdezi a Vendégétől, a várható érkezési és távozási időpont megadását - ez kötelező mező. Ön majd eldönti, hogy ezt hogyan, vagy mennyiért tudja respektálni, ha az időpont esetleg extrém.

Amikor Ön foglalja le a szállást, - mert más csatornán már értékesítette, szerviz időszak van, stb. - akkor fél naponkénti időintervallumban tudja kijelölni a foglalást, ami kék színnel jelenik meg. Ugyanígy fel is tudja szabadítani az Ön által már lefoglalt napokat! - A gombok a jobb felső sarokban vannak.

Ha a Vendég foglalt, azt a szállásadónak nincs lehetősége törölni. A Vendég viszont egyetlen kattintással bármikor visszamondhatja a szállást. (Ezért jeleztük korábban, hogy a foglaló mértéke bizony nem elhanyagolandó, és nem visszatérítendő. Ez az esetek többségében kölcsönös garancia.


Garanciális feltételek

A rendszer jelenleg tesztelés alatt van! Ez így is marad 2014. 03.15-ig

Ezért kérjük, hogy saját maga próbálja ki a foglalási rendszer minden ágát! Csak a saját felelősségére használhatja! Tény, hogy gyors, és kényelmes foglalást biztosít, talán vonzóbb lehet a Vendégek oldaláról, ha megnyitja ezt a csatornát.

A rendszer egésze automata. Kevés pontja van, ahova bele tudunk "nyúlni". A pénzügyi részébe nem tudunk, és nem is akarunk "belenyúlni". Ezért kérjük, hogy többször is próbálja ki, foglaljon saját magának, nézze meg milyen üzenetek érkeznek, ossza meg velünk észrevételeit, hogy esetleg javítani tudjunk rajta!!

A hagyományos banki átutalásnál Ön megadja a bankszámlaszámát, ha látja a pénzt rajta, minden a Vendég nagy valószínűséggel az Ön Vendége lesz!

A PayPal automata. A világ minden tájáról gyorsan az PayPal számlájára kerül a pénz. De a folyamatba mi nem tudunk beleavatkozni! Ki kell próbálnia, hogy tényleg megérkezik a pénz???

Ön a rendszerszer használatával tudomásul veszi, hogy az üzemeltető semmilyen felelősséget és pénzügyi garanciát nem vállal.

 

Marketing tanácsok

 • Ön bármikor vásárolhat kiemelést - hagyományos banki- vagy PayPal átutalással. Ilyenkor a listák élére kerül, kivéve az első oldalt, ahol az összes szállásból véletlenszerű sorrendben jelennek meg a szálláshelyek.

 • Ha frissíti az oldal tartalmát, egy sárga, piros betűs címkét kap a listákban az oldala. Ez is figyelemfelkeltő, szemet vonzó, és nem kerül pénzbe!

 • Az új szállások mindig a listák elején vannak lila címkével jelzettek egy ideig.

  Minden oldal csak egy címkével rendelkezhet, + a kiemelés címkéje.

 

Impressum

Mi kell a sikeres szállás értékesítéshez?? Vendég!

Tisztában vagyunk vele, hogy ez a portál csak akkor lehet sikeres, ha Ön SIKERES.

Kívánjuk valamennyi hirdetőnknek, hogy sikeresen értékesítse szálláshelyét. Igyekszünk, hogy a Vendégek is a Önre találjanak!

Tisztelettel:

a portált üzemelteltetők